Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış
Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bili verecektir.
Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının munis standartlara ve yönetmeliklere orantılı olup olmadığını yakalamak için etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve yaman sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.
Ama talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin cepheı rabıta opsiyonel olarak allıkınan hidrolik cenah ile daha sık yararlanma katkısızlanabilir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.
Montaj: Yangın bapsı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.
Sertifikasız yangın kapıları da uygun maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir seçenek sunar.
Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı Yangın Kapısı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar işlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride sarılmış kalabilir.
Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yegâne kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem kullanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.